Binnen LEVIY is het mogelijk om, door middel van een Rol, te bepalen welke rechten een gebruiker heeft. De Rol bepaalt welke modules de gebruiker mag gebruiken.

Aan de hand van onderstaand stappenplan kan een Rol worden aangemaakt. Dit artikel gaat er van uit, dat de gebruiker het recht heeft om rollen te bekijken en aan te maken.

1. Kies voor Beheer en vervolgens Rollen in de menubalk van LEVIY

2. Druk aan de rechterkant op de groene knop met Witte plus

3. Geef de nieuwe groep een duidelijke Titel

4. Klik op toevoegen

Hierna verschijnt de overzichtspagina.

5. Klik op de rol die zojuist is aangemaakt

6. Kies in het linkermenu voor Rechten

7. Klik op de pijlicoon voor de verschillende rechten uit te klappen

8. Selecteer de rechten voor deze rol en klik op Opslaan

17. Kies in het linkermenu voor Gebruikers

18. Scroll in de lijst met Gebruikers naar de juiste Gebruiker(s) en zet een vinkje voor de naam

19. Scroll naar de onderkant van de lijst en klik de blauwe knop Opslaan

De Rol is hiermee aangemaakt en de nieuwe of bestaande gebruiker is nu gekoppeld aan deze rol.
Let op! Indien deze rol ook meldingen mag maken dien je deze rol ook toe te voegen aan de betreffende melding types. Klik hier hou je dat kan doen