In Leviy kunnen momenteel rollen aangemaakt worden, dit zijn rollen waarbij de Systeembeheerder veel configuratie moet verrichten. Om het beheer voor de Systeembeheerder te versimpelen introduceert Leviy gebruikerstypes. Bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten zal er steeds beter gekeken worden naar het proces in de praktijk. Op basis daarvan zal er steeds meer logica gehangen worden aan deze gebruikerstypes in de vorm van permissies die gelden voor deze rollen binnen organisaties. Let op! Dit betekent niet dat alles vast staat, voor sommige functionaliteiten zullen alsnog permissies ingesteld moeten worden.

Voor Bestanden geldt:

• Gebruikers met het gebruikerstype 'Systeembeheerder' hebben toegang tot de settings, kunnen alle bestanden zien en beheren en kunnen Orphan Bestanden beheren.
  • Gebruikers met een medewerker gebruikerstype, dit zijn alle rollen behalve de rol 'Klant', kunnen algemene bestanden inzien.

Uiteindelijk zullen de systeem rollen de rollen vervangen.

Klik hier om te lezen hoe systeem rollen worden gekoppeld aan dynamische rollen in het dashboard.