Wanneer je gebruikt wilt maken van taken, bijvoorbeeld 'Herhalende Taken' dan zullen deze taken eerst op het object moeten worden geconfigureerd. Volg de onderstaande stappen om de taken te configureren.
(Dit artikel gaat er van uit, dat de gebruiker het recht heeft om de object configuratie te bewerken)

1. Klik op de overzichtspagina in het menu op ‘Mijn Objecten’
2. Klik vervolgens op het object waar de taken moeten worden geconfigureerd
4. Klik rechtsbovenin op de grijze knop Configuratie

5. Ga naar 'Taak definities'
5. In het scherm dat volgt, klikt u op de knop ‘Toevoegen’, d.m.v. het groene plusje rechtsbovenin

Er wordt een pop-up scherm getoond. Vul hier onderstaande onderdelen in:

1. Titel. Voer hier de titel van de taak in.
2. Systeemnaam. Vul hier een systeemnaam in. Dit moet een unieke naam zijn. Vermijd hierbij hoofdletters en speciale tekens
3. Kleur. Kies een kleur.
4. Periodiek of Dagelijks. Kies één van beide opties.
    Klik na het invullen van bovenstaande onderdelen op ‘Toevoegen’.

De taken zijn nu klaar voor de volgende stap. Klik hier om taken bij de unit categorie te configureren.