LEVIY biedt de mogelijkheid om Klanten, Objecten, Units en Ruimten te importeren in LEVIY.
Deze optie is te vinden onder Beheer -> Importeren.
Is deze mogelijkheid niet zichtbaar? Neem dan contact op met de applicatiebeheerder om te zorgen dat ze deze instelling beschikbaar kunnen stellen.

Hoe werkt het importeren van nieuwe Ruimten?

• Kies voor Beheer -> Importeren
  • Kies bij Stap 1: Kies type voor Ruimten
  • Download bij Stap 2: Kies bestand eerst de template
  • Open de template, dit betreft een Microsoft Excel document. (Zie voorbeeld van de template in de print screen hieronder)

• Vul de gevraagde gegevens in de template in, zie stap 1 tot en met 5 voor toelichting op de invulling van de kolommen. De print screen hieronder illustreert een ingevulde template.

1. Kolom A: Vul het object_id in. Deze vind je door in LEVIY naar het desbetreffende object te gaan en in de URL het ID op te zoeken, zie onderstaande print screen
  2. Kolom B: Vul hier het ruimtenummer in.
  3. Kolom C: Vul hier de titel van de ruimte in, bijvoorbeeld: Kantoor Directie, Dames Toilet, Magazijn et cetera.
  4. Kolom D: Vul hier de ruimtecategorie in. Let op: Controleer in de DKS Definitie welke ruimtesoorten er in de DKS zitten die van toepassing is op het object waarvoor deze ruimtestaat geimporteerd wordt. Zorg ervoor dat je de naam van de ruimtesoort exact overneemt zoals deze geschreven is in de DKS. Alleen dan worden de ruimten beschikbaar in de DKS.
  5. Kolom E: Vul hier de indeling in door 'Name1' te vervangen door bijvoorbeeld Verdieping, Taak of Bouwdeel. Let op: Laat het deel "layout_" altijd staan voor de titel van de indeling. Alleen dan kunnen deze gegevens geimporteerd worden.

BELANGRIJK! Laat de dikgedrukte tekst in rij 1 van het Excel bestand ongewijzigd. (met uitzondering van kolom E, deze begint altijd met 'layout_'). Alleen met deze gegevens kan LEVIY het bestand importeren.

• Sla de template op met de gewenste naam.
  • Keer terug naar het Dashboard en kies nu bij Stap 2: Kies Bestand voor het uploaden van een bestand, kies het bestand dat zojuist opgeslagen is.
  • Kies Volgende
  • LEVIY start met importeren en geeft na afloop aan hoeveel regels er succesvol geïmporteerd zijn en eventueel welke regels over geslagen zijn.
    In het bestand is het mogelijk terug te kijken waarom deze regel is overgeslagen. De eerste regel van de template, met de vetgedrukte gegevens, wordt altijd over geslagen.