In Leviy kenden we eerst alleen rollen, dit zijn aanpasbare rollen die zelf in te richten zijn.
Om het beheer te versimpelen zijn recentelijk gebruikerstypes met vaste logica geïntroduceerd. Deze gebruikerstypes zullen naarmate we verder ontwikkelen ook mee evolueren en dus steeds meer logica bevatten die aansluit bij de dagelijkse praktijk. Daaraan gepaard zullen we gaandeweg ook steeds meer permissies uit het Dashboard weghalen en deze in de daarvoor logische gebruikerstypes opnemen.

Hier een overzicht van welke logica er nu aan deze gebruikerstypes hangt:

• Gebruikers met het gebruikerstype Systeembeheerder:

• Accounts - Gebruikers beheren (registreren, wijzigen, blokkeren/deblokkeren en verwijderen)

• Bestanden - Bestandscategorieën beheren, orphan bestanden beheren, alle bestanden zien en beheren, een bestand in één keer koppelen aan alle klanten/alle objecten/alle unit categorieën.

• Dashboard - Object configuratie, object permissies, object inventaris, medewerkers voorkeuren, rollen koppelen aan dashboard rollen, IoT configuratie, beschikbaarheid statussen beheren, schoonmaak statussen beheren

• Gebruikers met het gebruikers type HR Medewerker:

• Accounts - Gebruikers beheren (registreren, wijzigen, blokkeren/deblokkeren en verwijderen

• Gebruikers met een medewerker gebruikerstype , dit zijn alle rollen behalve de rol Klant:

• Bestanden - Algemene bestanden inzien.