Release Notes ✍️ - 15 December 2020

Gewijzigd op Tue, 22 Dec 2020 om 02:53 PM

We zijn continu bezig om jouw ervaring met Leviy te verbeteren door nieuwe oplossingen uit te brengen en eventuele bugs snel op te lossen. Hier is een overzicht van alle verbeteringen die te vinden zijn in de laatste releases van dit jaar!

Wat is er verbeterd in het Dashboard v9.29?

• Een nieuwe landingspagina - Wanneer je inlogt in het Dashboard kom je terecht bij 'Mijn objecten' in plaats van 'Overzicht', zodat je sneller kunt zoeken naar een klant, object of unit en binnen een paar kliks bij de gewenste actie of informatie komt. Wil je toch inzicht in de statistieken van de 'Overzicht' pagina, dan kun je deze terugvinden onder het menu item 'Analyse'.
  • Medewerkernummer handmatig bewerkbaar - Het was eerst alleen mogelijk om via de API een medewerker naar Leviy te communiceren met een medewerkernummer. Als een medewerkernummer was doorgegeven werd deze getoond op de overzichtspagina van die medewerker, echter was het niet mogelijk om deze handmatig te bewerken. We hebben een paar veranderingen doorgevoerd waardoor het medewerkernummer vanaf het medewerkersoverzicht al ingezien kan worden en handmatig te bewerken is.
  • Link naar Leviy Support op profielpagina - Op de profielpagina kun je jouw profielinformatie en account instellingen bekijken. We hebben hier een extra linkje toegevoegd naar Leviy Support. Mocht je ergens niet uitkomen, dan ben je binnen één klik bij onze veelgestelde vragen.
  • Een nieuw lettertype - We hebben onze nieuwe, standaard lettertype toegepast op het gehele Dashboard om de leesbaarheid en consistentie te optimaliseren.
  • Nieuwe styling van menu items en knoppen - Om de leesbaarheid nog meer te verbeteren hebben we een aantal wijzigingen gemaakt aan de styling van menu items en een aantal knoppen.
  • Toegang tot bestanden direct geüpdatet na veranderingen in groep - Wanneer er iets veranderde aan een groep van een gebruiker, werd dit pas toegepast in de Bestanden omgeving nadat de gebruiker zich had uitgelogd. Dit is nu aangepast, zodat de toegang tot bestanden direct geüpdatet wordt zodra er iets wijzigt aan een groep.
  • Volledigere lijst aan activiteiten per gebruiker - De activiteiten van een gebruiker op de profiel pagina in het Dashboard werden afgestemd op de huidige groep en rol van de gebruiker, wat betekende dat als een gebruiker een rol had waarmee deze een melding mocht maken en later niet, de activiteiten omtrent meldingen niet meer getoond werden. Omdat dit voor een vertekend beeld kon zorgen hebben we het zo aangepast dat gebruikers van zichzelf altijd alle activiteiten kunnen terugzien ongeacht of er iets veranderd is aan hun groep of rol. Als je bij de activiteiten van een andere gebruiker kijkt, zul je wel alleen de activiteiten kunnen zien waar je vanuit je groep of rol bij mag.

Goed om te weten! Er zijn momenteel nog twee profiel pagina's in Leviy. Dit komt omdat we nog bezig zijn om zaken die op de profiel pagina in het Dashboard staan naar de juiste plek te verhuizen.

• Beheer van groepen en modules versimpeld - Per rol in het Dashboard kun je permissies instellen. Onder de permissie groep 'Instellingen' stonden de permissies voor 'Groepen', 'Groep - Gebruikers', 'Groep - Klanten', 'Groep - Objecten' en 'Groep - Units'. Hiermee kon je per rol aangeven of deze de verschillende onderdelen van groepen mochten beheren. Deze logica hebben we nu gekoppeld aan de gebruikerstypes Applicatiebeheerder en HR. Daarbij hebben we het beheren van modules gekoppeld aan de gebruikerstype Applicatiebeheerder. Meer weten over wat elk gebruikerstype kan? Lees dit artikel!
  • Met minder kliks naar bestanden - Om sneller de bestanden te vinden van een klant, object of unit hebben we snelkoppeling toegevoegd waarmee je direct bij de gekoppelde bestanden uitkomt. Deze vind je in de lokale navigatie nadat je naar een klant, object of unit bent genavigeerd.
  • PDF's van verwijderde checklist definities werken weer - Wanneer je een checklist definitie verwijderde, ging er iets mis met de PDF's van ingevulde checklists. We hebben het probleem gevonden en opgelost.

Wat is er verbeterd in de App v2.22?

• Zoekveld voor schoonmakers in een checklist - Tijdens het invullen van een checklist kun je bij 'Gegevens' een schoonmaker selecteren. Om het makkelijker te maken om een schoonmaker te vinden, hebben we een zoekveld toegevoegd.
  • Alleen openstaande geplande herhalende taken zichtbaar - Wanneer herhalende taken worden ingepland kan een medewerker deze vanuit de App afhandelen. De afgehandelde taken bleven zichtbaar in de App, waardoor je niet in één oogopslag kon zien wat er nog open stond en er ook veel historische data werd ingeladen wat zelden nog van belang was voor de uitvoerende medewerker. Om deze redenen hebben we dit zodoende aangepast dat uitgevoerde geplande herhalende taken uit het overzicht verdwijnen.

Onder de motorkap

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat dit jaar voor ons in het teken van opruimen staat. De welbekende uitspraak 'Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd' is zo ook toepasbaar op software. Al merk je als gebruiker deze wijzigingen misschien niet meteen, ook deze release hebben we weer een aantal waardevolle stappen hierin gemaakt. Met deze stappen hopen we jou als gebruiker op lange termijn in een opgeruimder, duidelijker en gebruiksvriendelijker huis te ontvangen.

• Database opschoning - Onze database had op diverse plekken behoefte aan opschoning en verbetering. Dit gebeurt natuurlijk frequent, maar deze release hebben we hier extra aandacht en tijd besteed. Voor de gebruikers heeft dit diverse positieve gevolgen, omdat hierdoor onze infrastructuur meer capaciteit heeft en de performance verbeterd is. Bij het opschonen van de database zijn we diverse achtergebleven zaken tegen gekomen die voor problemen hadden kunnen zorgen. Door deze constateringen hebben we deze mooi weten te voorkomen!
  • Uitgefaseerde module verwijderd - Leviy voorzag tot aan deze release in zowel de App als het Dashboard in twee verschillende modules voor het ondersteunen van de housekeeping in hotels. Dit was tot stand gekomen door een uitgefaseerde uitrol van een vernieuwde oplossing. Inmiddels was de oude variant niet meer in gebruik, en hebben we deze geheel verwijderd. Dit was een secuur werk omdat er de nodige gedeelde features waren.
  • Verbeterde synchronisatie - Zoals eerder gecommuniceerd zijn we bezig met de realisatie van diverse verbeteringen in de App. We hebben hierbij geconstateerd dat het nodige dient te wijzigen in het synchronisatie mechanisme, voordat we visuele veranderingen die we voor ogen hebben kunnen doorvoeren. In diverse gebruikers scenario's is de hoeveelheid klanten, objecten, units, ingeschakelde modules of bijvoorbeeld het aantal geplande taken te groot en zwaar voor de huidige opzet. We diverse zaken verbeterd, waaronder de synchronisatie van de geplande herhalende taken.
  • Verbeterde code voor herhalende taken - Tijdens de verbeteringen van de geplande herhalende taken in de App kwamen we er ook achter dat het voor deze module in het Dashboard ook een stuk efficiënter kan. Er werden onder andere, geheel verborgen, taken voor inactieve units aangemaakt. We hebben dit opgelost en de code efficiënter opgezet en daarmee zal het zowel voor het systeem als voor de gebruiker een stuk soepeler werken.

Wat is er verbeterd in de API?

• DKS API verbeterd - Bij het uitvoeren van een DKS controle kan er voor vijf vaste vragen bevindingen worden opgegeven, deze vragen zijn per DKS definitie te configureren met een gewenst antwoord type. Naar aanleiding van vraag hiernaar hebben we deze bevindingen toegevoegd aan onze DKS API. Wanneer je met onze DKS API integreert, kun je vanaf deze release daarmee ook de bevindingen ophalen uit Leviy.
  • Meldingen API verbeterd - We hebben op verzoek van een aantal klanten, die andere systemen met Leviy willen integreren, de Meldingen (Issues) API uitgebreid met een aantal filters. Integraties kunnen daardoor gemakkelijker de actuele situatie uit Leviy naar andere systemen synchroniseren.

Wat speelt er achter de golven?

• Versimpeling groepen beheer - In de afgelopen weken hebben we een eerste stap gemaakt om de code van het groepen beheer te verbeteren en diverse automatische testen hiervoor opgezet. De vervolgstappen worden voor de gebruiker pas zichtbaar vanaf volgende release, onder meer doordat het vinkje 'Weergeven in Mijn Objecten' zal verdwijnen. Hierover de volgende keer meer!