Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Om gebruik te maken van de Housekeeping module is het noodzakelijk om enkele configuraties in te stellen. Voordat je onderstaande stappen te kunnen nemen moet je eerst voor dit object de module Housekeeping geactiveerd hebben. Lees hier hoe je dit kunt doen.

In dit artikel vind je een stappenplan om de instellingen van een hotel te configureren of te wijzigen:

1. Instellingen object
  2. Instellingen unit categorie

Instellingen object

Volg de onderstaande stappen om de check-in, check-out, start- en eindtijden bij het object in te stellen:

1. Navigeer via de menubalk naar het Object

2. Klik op Bewerken

3. Vul de volgende gegevens in:

a. Vul de Check in tijd in

b. Vul de Check out tijd in

c. Vul de Starttijd schoonmaak in

d. Vul de Eindtijd schoonmaak in

4. Klik op Opslaan

De tijden zijn geconfigureerd.

Instellingen unit categorie

Volg de onderstaande stappen om de unit categorie te configureren

1. Navigeer via de menubalk naar het Object

2. Klik in het linkermenu op Unit Categorie├źn

3. Klik op de titel van de Unit categorie

4. Klik op Status omzettingen

5. Selecteer de volgende schoonmaakstatussen door de Checkbox  aan te vinken:

- Schoonmaken

- Controleren

- Afgerond

- Geen status

6. Selecteer de volgende beschikbaarheidsstatussen door de Checkbox  aan te vinken:

- Occupied

- Vacant

7. Vul de volgende informatie in:

a. Schoonmaker kan starten bij status: Schoonmaken

b. Als schoonmaker klaar is, verzet status naar: Controleren

c. Controleur kan starten bij status: Controleren

d. Als de inspecteur goedkeurt, wordt de status ingesteld op: Afgerond
e. Als de inspecteur afkeurt, wordt de status ingesteld op: Schoonmaken

8. Klik op Opslaan

De eerste unit categorie is geconfigureerd.

Herhaal stap 2 tot en met 8 om de overige unit categorie├źn te configureren.

Let op
- Zijn de beschikbaarheidsstatussen nog niet beschikbaar? Richt deze dan bij Beheer, beschikbaarheidsstatussen in; vacant (v) & occupied (O).
- Zijn de schoonmaakstatussen nog niet beschikbaar? Richt deze dan bij Beheer, schoonmaakstatussen in, door per status een kleur te selecteren en deze op te slaan.