Hoe vul ik een RQMS controle in?

Gewijzigd op Wed, 19 Jul 2023 om 02:35 PM

Belangrijke informatie
- Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.
- Een RQMS controle kan alleen ingevuld worden wanneer deze is ingepland. Klik hier om meer te leren over het plannen van controles.

Met RQMS (Result-oriented Quality Management System) kun je een kwaliteitsmeting uitvoeren conform de NEN-EN-13549 norm. Controleurs kunnen op een simpele manier een gedetailleerde berekeningsmethode toepassen om de schoonmaakkwaliteit te meten. De RQMS controle is ook wel te vergelijken met een VSR meting.

Volg de onderstaande stappen om een RQMS controle in te vullen:

1. Navigeer naar het gewenste Object of kies vanuit het homescherm bij Openstaande controles de geplande RQMS controle

2. Klik op Start controle

3. De RQMS controle zal automatisch worden geopend in de RQMS App

a. Controleer de getoonde informatie en vul eventueel aanwezige(n) in

b. Wanneer je dit gedaan hebt informatie, kun je de controle starten door op Beginnen te klikken

4. Kies de ruimte die je wilt controleren

5. Om één of meerdere fouten te registreren voor een element

a. Klik het element aan

b. Klik het aantal fouten aan

c. Voeg eventueel een foto toe door op Foto's toevoegen te klikken

d. vul eventueel een opmerking erbij

E. Klik op Opslaanrechtsboven

7. Klik op Opslaanrechtsboven om een ruimte af te ronden

8. Klik op Ruimte afronden

9. Zijn alle ruimten gecontroleerd? Klik dan op Score bekijken en afronden

10. Klik op Afronden en Opslaan

Tip
- Als er geen fouten zijn geconstateerd in een ruimte, klik dan op direct op Opslaan
- Wanneer je een ruimte wilt overslaan, klik je op Opslaan rechtsboven en kies je voor Ruimte overslaan