In dit artikel wordt er vanuit gegaan dat je de rechten hebt om taken te configureren. Heb je niet de juiste rechten? Neem dan contact op met de Systeembeheerder van jouw organisatie.

Door het registreren van taken in Leviy is er inzicht in de uitgevoerde werkzaamheden. Om te leren hoe een taak geregistreerd kan worden, moet je weten dat taken op drie verschillende manieren in Leviy gebruikt kunnen worden.

• Taakregistratie is het ad hoc registreren van taken
  • Periodieke Taken worden in de App inzichtelijk gepresenteerd hoeveel dagen het nog duurt, totdat de taken weer moet worden uitgevoerd
  • Herhalende Taken worden taken op een datum gepland

Kies hieronder welke van toepassing is:

Tip
Wil je meer leren over het configureren van taken? Lees het artikel: Hoe kan ik Taken configureren?

Taakregistratie

Taakregistratie is het ad hoc registreren van taken. Een gebruiker kan dus altijd een taak registeren. Het voordeel van deze manier van werken is dat dit geen onderhoud aan een planning vereist in Leviy.

Om een taak te registreren volg je onderstaande stappen:

1. Navigeer vanuit het homescherm naar de gewenste Unit

2. Klik op de Registratie toevoegen

3. Klik op de grijze pijl onder Taak om de taken te bekijken

4. Klik op de Taak die je wilt registreren en schrijf eventueel een opmerking
5. Klik op Opslaanom de taak te registreren

Periodieke Taken

Met periodieke taken kun je de taken een frequentie meegeven in Leviy. In de App wordt inzichtelijk gepresenteerd hoeveel dagen het nog duurt tot de taak weer moet worden uitgevoerd. Het aantal dagen wordt aangepast, zodra je een nieuwe registratie toevoegt.

Om de periodieke taak te bekijken en de taak te registreren volg je onderstaande stappen:

1. Navigeer vanuit het homescherm naar de gewenste Unit

Op de unit pagina wordt het aantal dagen tot de volgende beurt getoond
2. Klik op de Registratie toevoegen

3. Klik op het selectieveld onder Taak om de taken te bekijken

4. Klik op de Taak die je wilt registreren en schrijf eventueel een opmerking
5. Klik op Opslaanom de taak te registreren. De dagen tot de volgende beurt zijn weer aangepast.

Herhalende Taken

Met herhalende taken kunnen taken op een datum gepland worden gepland. Deze taken worden op de unit pagina getoond en onder Taken. Lees hieronder over beide opties:

Let op
- Op de unit pagina worden openstaande taken tot veertien dagen terug getoond.
- Herhalende taken worden tot zeven dagen terug en zeven dagen vooruit getoond onder Taken.

Om de herhalende taken te bekijken vanaf de unitpagina volg je onderstaande stappen:

1. Navigeer vanuit het homescherm naar de gewenste Unit 2. Op het unit scherm worden de openstaande taken getoond.
 3. Registreer de taak door één van de volgende stappen te volgen:

a. Mogelijkheid 1:

- Klik op de Taak- Vul eventueel een opmerking in

- Klik op Afronden

b. Mogelijkheid 2

- Swipe de Kalender van links naar rechts tot het Vinkje wordt getoond.

4. Klik op Synchroniseren om de wijziging op te slaan

Om het totaal overzicht van herhalende taken te bekijken volg je onderstaande stappen:

1. Klik op het homescherm op Taken

2. In dit overzicht worden de openstaande taken getoond.

3. Registreer de taak door één van de volgende stappen te volgen:

a. Mogelijkheid 1:

- Klik op de Taak- Vul eventueel een opmerking in

- Klik op Afronden

b. Mogelijkheid 2

- Swipe de Kalender van links naar rechts tot het Vinkje wordt getoond

4. Klik op Synchroniseren om de wijziging op te slaan