Hoe pas ik een bestaande Checklist definitie aan?

Gewijzigd op Tue, 07 Feb 2023 om 11:40 AM

Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen

Na verloop van tijd kan het een en ander wijzigen binnen je organisatie, waardoor een aanpassing in een checklist gewenst is. In dit artikel vind je per onderwerp een stappenplan om deze gegevens te wijzigen.

Checklist eigenschappen wijzigen

Volg de onderstaande stappen om de eigenschappen van een checklist te wijzigen.

1. Klik in de menubalk in het Dashboard op Controles & Formulieren en klik vervolgens op Checklist definities

2. Klik op de titel van de Checklist definitie welke je wilt wijzigen

3. Klik rechtsboven op Bewerken

Een checklist koppelen aan een nieuwe klant, object of unit

Voordat een Checklist uitgevoerd kan worden voor een nieuwe klant, object of unit, dient de Checklist definitie eerst gekoppeld te worden. Volg de onderstaande stappen om een Checklist definitie te koppelen aan een nieuw klant, object of unit.

1. Klik in de menubalk in het Dashboard op Controles & Formulieren en klik vervolgens op Checklist definities

2. Klik op de titel van de Checklist definitie welke je wilt koppelen aan een nieuw klant, object of unit

3. Klik rechtsboven op Koppelingen

4. Geef aan bij welke klanten, objecten of units de checklist uitgevoerd mag worden

a. Kies je voor klanten, dan koppel je de checklist aan één of meerdere klanten

b. Kies je voor objecten van klanten, dan koppel je de checklist eenvoudig aan alle objecten van één of meerdere klanten

c. Kies je voor objecten, dan koppel je de checklist aan één of meerdere objecten

d. Kies je voor units van objecten, dan koppel je de checklist eenvoudig aan alle units van één of meerdere objecten

e. Kies je voor units, dan koppel je de checklist aan één of meerdere units

5. Klik op Opslaan

Cijferdefinities wijzigen

Om een score aan een antwoord te geven moet je een cijferdefinitie instellen. Volg de onderstaande stappen om een cijferdefinitie te wijzigen.

1. Klik in de menubalk in het Dashboard op Beheer en klik vervolgens op Checklist definities

2. Klik op de titel van de Checklist definitie welke cijferdefinitie je wilt wijzigen

3. Klik in de lokale navigatie op Cijferdefinities

4. Klik op de titel van de cijferdefinitie die je wilt wijzigen en voer de gewenste wijzigingen door

5. Klik op Opslaan

Categorie wijzigen

Categorieën kun je gebruiken om vragen van elkaar te onderscheiden. Per categorie kun je ook een wegingsfactor instellen. Volg de onderstaande stappen om de eigenschappen van een categorie te wijzigen.

1. Klik in de menubalk in het Dashboard op Beheer en klik vervolgens op Checklist definities

2. Klik op de titel van de Checklist definitie welke categorieën je wilt wijzigen

3. Klik op de titel van de categorie

4. Klik rechtsboven op Bewerken

5. Voer de gewenste wijzigingen door

6. Klik op Opslaan

Subcategorie wijzigen

In de subcategorieën kun je de categorie opdelen. Per subcategorie kun je een wegingsfactor en een standaard cijferdefinitie instellen. Volg de onderstaande stappen om de eigenschappen van een subcategorie te wijzigen.

1. Klik in de menubalk in het Dashboard op Beheer en klik vervolgens op Checklist definities

2. Klik op de titel van de Checklist definitie voor welke je een subcategorie wilt wijzigen

3. Klik op de titel van de categorie waarvan je een subcategorie wilt wijzigen

4. Klik op de titel van de subcategorie

5. Klik rechtsboven op Bewerken

6. Voer de gewenste wijzigingen door

7. Klik op Opslaan

Items wijzigen

Per subcategorie stel je items in, ook wel vragen genoemd. Volg de onderstaande stappen om de items te wijzigen.

1. Klik in de menubalk in het Dashboard op Beheer en klik vervolgens op Checklist definities

2. Klik op de titel van de Checklist definitie welke categorieën je wilt wijzigen

3. Klik op de titel van een categorie

3. Klik op de titel van de subcategorie waarvoor je items wilt wijzigen

4. Klik op een item om deze te wijzigen