Hoe beheer ik een rol?

Gewijzigd op Mon, 04 Oct 2021 om 02:17 PM

Belangrijke informatie
- Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen zijn.
- Na verloop van tijd zullen rollen en rechten worden vervangen door ze op te nemen in logische gebruikerstypes.

Bij het aanmaken van een gebruiker wordt deze persoon gekoppeld aan een rol. De rol van de gebruiker bepaalt welke rechten een gebruiker heeft. Dit bepaalt welke modules en features de gebruiker mag gebruiken.

Volg de onderstaande stappen om een rol aan te maken:

1. Navigeer in de menubalk naar Beheer en kies voor Rollen

2. Klik rechtsboven op Toevoegen

3. Geef bij Titel een titel aan de rol

4. Klik op Opslaan

5. Klik op de naam van de net aangemaakte rol

6. Kies links in de lokale navigatie voor Rechten

7. Klik op het uitklap icoon om de verschillende rechten uit te klappen

8. Selecteer de rechten voor de rol

9. Klik op Opslaan

Tip
Heb je een rol die aanpassingen nodig heeft omdat er een functionaliteit bij is gekomen of omdat er een is verwijderd? Volg dan bovenstaande stappen vanaf stap 5.