Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen zijn. 


Een groep bepaalt tot welke klanten, objecten en/of units de gebruikers toegang hebben. Het is een naam voor de verzameling klanten, objecten en/of units. In onderstaand artikel vind je uitleg over het beheren van groepen. Hoe wijzig je de titel van een groep, hoe wijzig je de gekoppelde Klanten, Objecten en Units, hoe kun je bestaande gebruikers koppelen aan deze groep en hoe kun je de groepen verwijderen.


Alle onderdelen beginnen met deze twee stappen:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Organisatie

2. Ga in het linker menu naar Groepen



Klik hieronder op het onderwerp waar je meer over wilt weten: 


Titel bewerken

Onderstaande stappen leggen uit hoe je een nieuwe groep aanmaakt.

3. Klik op de titel van de groep
4. Klik op op Bewerken bij Titel

5. Geef bij Titel een titel aan de groep

6. Klik op Opslaan

Je hebt nu de naam van de groep gewijzigd! 




Gekoppelde Klanten/Objecten/Units van een groep wijzigen

Volg de onderstaande stappen om de gewenste klanten, objecten en/of units te koppelen aan een bestaande groep:


3. Klik op de titel van de groep

4. Klik in de gewenste regel van Klanten, Objecten of Units op Bewerken

a. Klanten:

- Kies Alle klanten om alle klanten in één keer te koppelen 

- Kies Koppel individuele klanten om een select aantal klanten te koppelen

b. Objecten

- Kies Alle objecten van de klanten die aan deze groep gekoppeld zijn om alle objecten van gekoppelde klanten in één keer te koppelen

- Kies Koppel individuele objecten om een select aantal objecten te koppelen

c. Units:

- Kies Alle units van de objecten die aan deze groep gekoppeld zijn om alle units van gekoppelde objecten in één keer te koppelen

- Kies Koppel individuele units om een select aantal units te koppelen

6. Klik op Opslaan



Bestaande gebruiker koppelen aan een Groep

Volg de onderstaande stappen om bestaande gebruikers toe te wijzen aan een bestaande groep. Wil je een nieuwe gebruiker aanmaken, volg dan de stappen in dit artikel en koppel ze direct bij aanmaken aan de juiste groep.


3. Klik op de titel van de groep

4. Klik op Gebruiker toewijzen

5. Gebruik de zoekbalk en kies de naam van de gebruiker om deze toe te voegen

6. Klik op Opslaan


Let op 
Bij het bewerken van een groep worden zowel actieve als geblokkeerde gebruikers getoond. Indien er nog geblokkeerde gebruikers gekoppeld zijn aan een groep, worden deze in het tabje 'Geblokkeerd' getoond.




Groepen verwijderen

Is de groep niet meer van toepassing? Volg de onderstaande stappen om groep te verwijderen.

3. Klik op de titel van de groep

4. Klik op Verwijderen  

5. Klik op Groep verwijderen



Controleer groepen die aandacht nodig hebben

Om het beheren van groepen te vergemakkelijken vind je onder het kopje 'Aandacht nodig' groepen die aandacht nodig hebben om ze functioneel te maken. Om functioneel te zijn, moet een groep op zijn minst gekoppelde klanten en toegewezen gebruikers bevatten.

Het kan immers geen klanten, objecten of units tonen wanneer deze niet aan de groep zijn gekoppeld en de groep heeft weinig nut als er geen gebruikers aan zijn gekoppeld. 


3. Klik op Aandacht nodig

4. Klik op de titel van de groep

Beslis of je deze groep wilt koppelen aan klanten, objecten of units of dat je gebruikers aan de groep wilt koppelen.