Hoe maak en beheer ik een unit categorie?

Gewijzigd op Wed, 19 Apr 2023 om 03:59 PM

Belangrijke informatie
Lukt het niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je dan niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Om een unit aan te maken onder een object moet er eerst een unit categorie aangemaakt worden. Een unit categorie is nodig, omdat dit de mogelijkheid geeft om taken en/of labels in te richten per categorie. Het begint bij het aanmaken van de categorie, hiervoor volg je de onderstaande stappen:

1. Navigeer in de menubalk middels de zoekfunctie naar het betreffende object

2. Klik in de lokale navigatie op Unit categorieën

3. Klik rechtsboven op toevoegen

4. Vul onderstaande in:

- Titel van de categorie

- Eventueel de kostenplaats

- Eventueel een externe referentie

5. Klik op Opslaan

Tip
Bij het importeren van units worden niet-bestaande unit categorieën automatisch aangemaakt. Klik hier om te lezen hoe je units importeert.

Per unit categorie zijn er mogelijkheden om zaken te koppelen, omdat de ene categorie zit een andere type unit aan, dan bij de andere categorie. De zaken die je hier moet uitvoeren zullen verschillen. Door te werken met verschillende unit categorieën bij de units, kan er onderscheid worden gemaakt in:

> Labels

Met Leviy is het mogelijk om een unit een schoonmaakstatus (Vuil, Te controleren, Afgerond, Vrijgegeven) te geven. Met deze module kun je de schoonmaakprocessen in bijvoorbeeld een vakantiepark, een ziekenhuis of een kantoor digitaliseren. Om een unit extra informatie mee te geven kan er een label aan de Unit worden toegevoegd.  In dit artikel lees je hoe je een label kunt aanmaken bij je unit categorie.

> Taken

De taken moeten vooraf aangemaakt zijn onder het object, zodat je deze erna kan koppelen per categorie. In dit artikel lees je hoe je de taken kunt aanmaken. Om vervolgens onderstaande stappen te volgen om de juiste taken te koppelen aan de betreffende categorie. In dit artikel lees je daar meer over.

> Inventaris

Binnen Leviy bestaat de mogelijkheid om inventarislijsten te maken. Inventarislijsten kunnen worden gebruikt om missende inventaris items in bijvoorbeeld een vakantiebungalow eenvoudig te registreren. Om een inventarislijst toe te voegen dien je op organisatieniveau, objectniveau en op unitcategorie niveau een aantal stappen te doorlopen en deze vind je in dit artikel.