Welke stappen moet ik nemen om met het Werkprogramma te werken binnen mijn organisatie?

Gewijzigd op Thu, 29 Feb 2024 om 01:25 PM

Belangrijke informatie
Lukt het niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je dan niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Het werkprogramma biedt een gemakkelijke setup van een digitaal werkprogramma. Het voordeel van het digitaliseren is dat er efficiënter wordt gewerkt en er makkelijker inzichten uit de registraties gehaald kunnen worden in tegenstelling tot het werken op papier.

De mogelijkheid is er om een werkprogramma in te stellen voor een object voor regulier en periodieke werkzaamheden. De instellingen zijn eenmalig waarna de taken in de app verschijnen op de door jou gekozen dagen.

Het inrichten van het werkprogramma gebeurt per object en per object kunnen er meerdere werkprogramma’s worden aangemaakt. Zo kan je een werkprogramma maken voor speciaal de vloeren en een ander werkprogramma voor het reguliere werk of bijvoorbeeld verschillende werkprogramma's per ruimtecategorieën of - typen.

Wanneer je met werkprogramma’s wilt gaan werken, moeten eerst de twee onderstaande worden uitgevoerd:

Het Werkprogramma aanzetten bij het object

Wil je hiermee werken, dan kan je dit aangeven bij je klantmanager en zij zorgen er dan voor dat het werkprogramma wordt aangezet voor het object of de objecten waarbij je wilt werken met het Digitale Werkprogramma.

Configureer taak definities bij het object

Om de schoonmaakhandelingen te kunnen koppelen aan de betreffende werkprogramma’s, moeten deze eerst geconfigureerd worden. Hiervoor moeten taak definities aangemaakt worden onder het object.

Hoe je taak definities kunt aanmaken bij het object, lees je in het artikel: Hoe kan ik taken configureren?