Hoe configureer ik werkprogramma’s voor mijn object?

Gewijzigd op Fri, 05 Jan 2024 om 11:32 AM

Belangrijke informatie
Lukt het niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je dan niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Het configureren van een werkprogramma bestaat uit een aantal stappen; het aanmaken van het werkprogramma, het ingeven van een startdatum, het koppelen van units, het aangeven van de taak definities met de juiste frequenties binnen het werkprogramma.

Allereerst moet het werkprogramma worden aangemaakt en daarna kan de inhoud worden bepaald. Er is een optie om alle stappen handmatig uit te voeren, maar er is ook een mogelijkheid om de werkprogramma’s aan te maken en te koppelen aan units door deze te importeren. Kies hieronder of je de uitleg wilt hebben voor de handmatige handelingen of de uitleg voor de Importmogelijkheid:

Handmatig configureren

Volg de onderstaande stappen om een werkprogramma aan te maken:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Schoonmaak

2. Kies een Object

3. Ga in het linkermenu naar Werkprogramma

4. Klik rechtsboven op Toevoegen

5. Vul de Titel in van het werkprogramma

6. Geef de Ingangsdatum op van het werkprogramma

7. Klik op Aanmaken

Let op
Een werkprogramma met de datum van vandaag of eerder valt onder het tabblad 'actief'. Een werkprogramma valt onder het tabblad 'inactief' als deze een ingangsdatum heeft in de toekomst of als een werkprogramma een einddatum heeft met de datum van vandaag of eerder.

Je hebt nu een werkprogramma aangemaakt, deze is te vinden onder het kopje inactief. Nu gaan we die vullen met de juiste taken, bijbehorende frequenties en de koppeling met de juiste units. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

8. Klik op de titel van het betreffende werkprogramma
9. Klik naast Gekoppelde units op Bewerken
10. Selecteer de juiste units waarvoor dit werkprogramma geldt
11. Klik op Opslaan
12. Klik naast Taken op Bewerken
13. Koppel vervolgens de juiste taak definities onder de juiste kopjes

A. Dagelijks

- Kies de juiste Taak definitie

- Selecteer de dagen van de week; doordeweekse dagen of weekend

- Selecteer een Frequentie; eenmaal per dag, 2 - 6 keer per dag

- Klik op Toevoegen

B. Wekelijks

- Kies de juiste Taak definitie

- Selecteer een Frequentie: Wekelijks of Twee wekelijks

- Klik op Toevoegen

C. Periodiek

- Kies de juiste Taak definitie

- Selecteer een Frequentie; Elke twee jaar, Jaarlijks (één keer per jaar), 2x per jaar, 3x per jaar, kwartaallijks, 5x per jaar, Tweemaandelijks, Maandelijks (één keer per maand), Tweewekelijks, Wekelijks

- Klik op Toevoegen

Volg bovenstaande stappen voor alle werkprogramma’s die nodig zijn bij het geselecteerde object.

Belangrijke informatie
- De dagelijkse taken staan standaard aangevinkt in de App, dit voor het gebruikersgemak voor de medewerker.
- Wekelijkse taken verschijnen van maandag tot en met zondag totdat ze zijn voltooid of geannuleerd. De wekelijkse taken zijn niet zoals de dagelijkse taken standaard aangevinkt. Omdat de wekelijkse taken openstaan van maandag tot en met zondag, kan de schoonmaker deze aanvinken wanneer deze gedaan zijn. Gebeurt dit niet binnen de week? Dan worden ze automatisch geannuleerd en gemarkeerd als niet uitgevoerd.
- Tweewekelijkse taken verschijnen gedurende twee weken. De tweewekelijkse taken zijn niet zoals de dagelijkse taken standaard aangevinkt. Omdat de tweewekelijkse taken twee weken openstaan, kan de schoonmaker deze aanvinken wanneer deze gedaan zijn. Gebeurt dit niet binnen twee weken? Dan worden ze automatisch geannuleerd en gemarkeerd als niet uitgevoerd.

Importeren

Wil je het een stapje makkelijker doen? Dat kan! Er is ook een importfunctie om de de werkprogramma’s aan te maken en gelijk te koppelen met de bijbehorende units. Hiermee voorkom je de handmatige handelingen om de werkprogramma’s aan te maken en te koppelen met de units. De invulling van de werkprogramma’s, welke taak definities en frequenties, blijft wel een handmatige actie.

Volg de onderstaande stappen om te importeren:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Schoonmaak

2. Selecteer een Object

3. Ga in het linkermenu naar Werkprogramma

4. Kies voor het tabje Importeren

5. Download de template

6. Vul de template

a. Kolom A met de unit nummers

b. De titel / titels van de werkprogramma(’s) behorend bij de units

7. Sla de template op en ga terug naar het tabje importeren bij het werkprogramma

8. Upload het bestand en klik op Upload

Let op!
- Bij het importeren wordt de ingangsdatum op de dag van de import gezet.
- Een werkprogramma met de datum van vandaag of eerder valt onder het tabblad 'actief'. Een werkprogramma valt onder het tabblad 'inactief' als deze een ingangsdatum heeft in de toekomst of als een werkprogramma een einddatum heeft met de datum van vandaag of eerder.

Je hebt nu de verschillende werkprogramma titels aangemaakt en gelijk gekoppeld aan de betreffende units. Het werkprogramma is te vinden onder het kopje actief. Nu gaan we die werkprogramma’s vullen met de juiste taken en de bijbehorende frequenties. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

9. Klik op de titel van het betreffende werkprogramma
10. Klik rechtsboven op Bewerken

11. Koppel vervolgens de juiste taak definities onder de juiste kopjes

A. Dagelijks

- Kies de juiste Taak definitie

- Selecteer de dagen van de week; doordeweekse dagen of weekend

- Selecteer een Frequentie; eenmaal per dag, 2 - 6 keer per dag

- Klik op Toevoegen

B. Wekelijks

- Kies de juiste Taak definitie

- Selecteer een Frequentie: Wekelijks of Tweewekelijks

- Klik op Toevoegen

C. Periodiek

- Kies de juiste Taak definitie

- Selecteer een Frequentie; Elke twee jaar, Jaarlijks (één keer per jaar), 2x per jaar, 3x per jaar, kwartaallijks, 5x per jaar, Tweemaandelijks, Maandelijks (één keer per maand), Tweewekelijks, Wekelijks

- Klik op Toevoegen

Volg bovenstaande stappen voor alle werkprogramma’s die nodig zijn bij het geselecteerde object.

Let op!
- De dagelijkse taken staan standaard aangevinkt in de App, dit voor het gebruikersgemak voor de medewerker.
- Wekelijkse taken verschijnen van maandag tot en met zondag totdat ze zijn voltooid of geannuleerd. De wekelijkse taken zijn niet zoals de dagelijkse taken standaard aangevinkt. Omdat de wekelijkse taken openstaan van maandag tot en met zondag, kan de schoonmaker deze aanvinken wanneer deze gedaan zijn. Gebeurt dit niet binnen de week? Dan worden ze automatisch geannuleerd en gemarkeerd als niet uitgevoerd.
- Tweewekelijkse taken verschijnen gedurende twee weken. De tweewekelijkse taken zijn niet zoals de dagelijkse taken standaard aangevinkt. Omdat de tweewekelijkse taken twee weken openstaan, kan de schoonmaker deze aanvinken wanneer deze gedaan zijn. Gebeurt dit niet binnen twee weken? Dan worden ze automatisch geannuleerd en gemarkeerd als niet uitgevoerd.