Hoe plan ik een controle in?

Gewijzigd op Thu, 01 Dec 2022 om 11:24 AM

Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Binnen Leviy kennen we de modules DKS, MKS, Checklisten en Formulieren. Dit zijn allemaal formats die gebruikt kunnen worden om controle definities op te stellen. Het is mogelijk om deze controles in Leviy te plannen. De meeste organisaties kiezen hiervoor om zo te kunnen sturen op kwaliteit. Wanneer je maandelijks een DKS plant, ontvang je een consistent beeld van de kwaliteit op de locaties.

Volg onderstaande stappen om een controle in te plannen:

1. Klik in de menubalk op Controles & Formulieren en dan op Controle planning

2. Klik rechtsboven op Toevoegen

3. Vul de gevraagde gegevens in

a. Kies bij de Controle definitie de controle die je wilt inplannen

b. Vul de Medewerker in als je de controle op persoon wilt plannen

c. Kies de Frequentie waarmee je de controle wilt plannen

Je hebt de keuze uit: eenmalig, wekelijks of maandelijks (Als je een frequentie zet wordt de deadline hetzelfde als de         frequentie neergezet)

d. Vul de Startdatum in

e. Vul de Einddatum in

f. Geef de controle een Deadline mee, dit zijn het aantal dagen, na de ingeplande datum, dat de controle nog gelopen mag worden (Als je een frequentie zet wordt de deadline hetzelfde als de frequentie neergezet)

g. Vul eventueel een Omschrijving in

h. Kies de gewenste Entiteiten  (klant, object of unit) waarop je deze controle wilt plannen

4. Klik op Opslaan

Tip
De startdatum bepaalt de dag waarop de controle zal terugkeren. Kies je bijvoorbeeld bij een maandelijkse frequentie voor dinsdag 1 september 2020, dan zal de controle iedere eerste dinsdag van de maand terugkeren. In dit geval is dit dus dinsdag 6 oktober 2020.

Let op
- Kies je ervoor om een controle toe te wijzen aan een medewerker? Dan kan ook enkel die medewerker de ingeplande controle zien en afronden. Bij ziekte of vakantie van de medewerker moet de controle aan een andere medewerker worden toegewezen. Als je controles niet toewijst aan medewerkersan is de planning voor alle controleurs op die locatie zichtbaar.
- Wanneer een maandelijkse frequentie, en een dag in de 5e week van de maand wordt geselecteerd, wordt de controle alleen gepland op maanden met een 5e week.