De controles die een gebruiker mag zien hangt af van de rol én van de groep. Wil je hier meer over weten, lees dan dit artikel.

In dit artikel leggen we uit hoe je controles kunt plannen, bekijken, filteren en starten in de App. Klik hieronder op het onderwerp waar jij meer over wilt weten:

Controles plannen

Controles worden normaal gesproken in het Dashboard gepland, maar als je een extra controle wilt inplannen voor een klant, object of unit, dan kun je dat ook in de App doen.

Volg onderstaande stappen om een controle in te plannen in de App:

1. Ga naar de gewenste Klant, Object of Unit

2. Klik onder Acties op de knop Plan activiteit

3. Vul de volgende gegevens in

a. Vul bij Type Controle de gewenste controle in

b. Bij de Omschrijving kun je een notitie plaatsen

c. Geef de controle een Deadline mee, dit zijn het aantal dagen, na de ingeplande datum, dat de controle nog gelopen mag worden

d. Geef de Start datum op

e. Kies of het gepland mag worden op de Gehele dag, zo niet kies dan een tijdstip.

4. Klik op Opslaan

5. Klik op Ja om te bevestigen

Lopende en aankomende controles

Op het homescherm en op de klant, object of unit schermen vind je de openstaande controles.

1. Swipe om de verschillende controles te bekijken
  2. Wil je alle Controles zien? Klik dan op de knop Alle
  3. Vervolgens zie je de open controles (Blauw)
  4. En de aankomende controles (Grijs)

Tip
Door in het Controle scherm met je vinger van boven naar beneden te slepen, verschijnt er een refresh icoon en wordt de content ververst en beschik je over de meest recente informatie.

Filteren van controles

Om eenvoudig controles te vinden kan je een of meerdere opties filteren

1. Klik op het homescherm op de knop Alle

2. Klik op de Filter rechtsboven

3. Kies één van de volgende manieren op te filteren:

a. Door te filteren op Klant, Object of Unit

b. Door te filteren op een specifieke Controle

4. Klik op Toon alle zodra de filter naar wens staat ingesteld.

Tip
-Wil je filteren op alle objecten van één klant? Klik op de knop Object
Selecteer de Klant en klik op Toon alle
- Wanneer er één of meerdere opties zijn gefilterd, wordt dit toonbaar in het overzicht. Er verschijnt een donkerblauwe stip op het filter icoon.
- Om de filters te resetten ga je naar het filter icoon en klik je linksboven op Reset.

Controle starten

Een controle starten in de App kan vanaf het homescherm of een specifieke klant, object of unit scherm.

1. Swipe om de openstaande controles te bekijken

2. Klik op de Controle die je wilt uitvoeren

3. Klik op Start Controle

De geplande controle wordt gestart.

Het kan zijn dat een controle niet kan worden uitgevoerd, bijvoorbeeld als een pand gesloten is en dat. Belangrijk is om aan te geven waarom die controle niet kan worden uitgevoerd. Volg hiervoor eerst stap 1 en stap 2 zoals hierboven benoemd.

Volg daarna onderstaande stap:

3. Klik op Ik kan niet starten

4. Geef de reden op waarom de controle niet gestart kan worden

5. Klik op Versturen

Tip
Door de controle op deze manier af te sluiten wordt dit ook zichtbaar in het Dashboard. De controle wordt gesloten met de bijbehorende opgegeven reden.