Hoe plan ik middels de spreadsheet?

Gewijzigd op Fri, 22 Oct 2021 om 01:46 PM

Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

In dit artikel kan je allereerst vinden hoe de planning gemaakt kan worden in de spreadsheet. Belangrijk is namelijk dat de regels uniek zijn om de werking te kunnen garanderen. Daarnaast vind je in dit artikel een aantal praktische tips voor het maken van de planning. Mocht je een Frequentie planning willen neem dan contact op met je klantmanager.

Klik hieronder op het onderwerp waar je meer over wilt lezen:

Planning maken

Om de planning te maken klik je in de spreadsheet op het tweede tabblad Planning maken en volg je de onderstaande stappen:

1. In kolom A selecteer je uit de dropdown het gewenste Object / Klant

Let op
Het format van de Klanten & Objecten is: Klanttitel (klantnummer) - Objecttitel (objectnummer). Het nummer wordt enkel weergegeven als deze in Leviy staat ingevuld.

2. Selecteer uit de drop down in kolom B de controle definitie

3. Selecteer uit de drop down in kolom C de gewenste frequentie

4. Vul in kolom D de deadline in dagen in

Let op
Op het moment dat er geen deadline in dagen wordt ingevuld, dan wordt er een deadline van 1 dag gehanteerd. Wat betekend dat deze controle op dezelfde dag uitgevoerd dient te worden als dat deze gepland is.

5. In kolom E vul je - indien gewenst - de startdatum in

Let op
- De startdatum heeft geen invloed op de datum waarop daadwerkelijk wordt ingepland, de datums waarop wordt ingepland zijn van tevoren vastgelegd.
- Op het moment dat er geen startdatum wordt ingevoerd, wordt het moment van inlezen in Leviy als startdatum gehanteerd.

6. In kolom F vul je - indien gewenst - de einddatum in

Let op
Als er geen einddatum wordt ingevoerd dan blijft Leviy op basis van de ingevoerde frequentie doorplannen.

7. In kolom G vul je - indien gewenst - een omschrijving in

Let op
- Indien er geen gebruik wordt gemaakt van objectnummers, moeten object titels per klant uniek zijn anders kan er geen onderscheid gemaakt worden.
- Combinaties tussen klanten, objecten en definities die in Leviy Dashboard niet geldig zijn, kunnen ook via de spreadsheet niet worden ingepland.

Praktische tips

Tip 1
Bij het invoeren van meerdere regels is het mogelijk handig om vanuit tabblad 'Klanten en objecten' en tabblad 'Definities' een kopie te maken van een selectie objecten, klanten en/of definities om deze te plakken (met de optie 'Alleen waarden plakken') in tabblad 'Planning maken'.

Tip 2
In tabblad 'Klanten en objecten' en tabblad 'Definities' kan je ter controle per klant, object of definitie een telling zien aan de hand van hoe vaak deze klant, dit object of deze definitie is ingevuld op tabblad 'Planning maken'.