Wat zijn orphan bestanden?

Gewijzigd op Thu, 27 Jan 2022 om 04:49 PM

Belangrijke informatie
Lukt het niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Door bestanden onder te brengen in Leviy hebben alle gebruikers altijd de benodigde bestanden bij de hand. Wanneer je een bestand toevoegt aan Leviy koppel je deze aan een klant, object of unit. Wanneer deze klant, object of unit wordt gedeactiveerd, zal het bestand losgekoppeld worden. Een bestand dat niet gekoppeld is aan actieve klanten, objecten of units wordt bij orphan bestanden geplaatst. Zodoende wordt de Systeembeheerder actief geholpen bij het opschonen en organiseren van data.

Een orphan bestand kun je opnieuw koppelen aan een klant, object of unit categorieën of je kunt één of meerdere bestanden verwijderen.

Beide opties beginnen met de onderstaande stap:

1. Navigeer naar Bestanden via het Hoofdmenu

2. Klik op het tabje Orphan bestanden

Indien er orphan bestanden zijn wordt het aantal weergegeven in de tab.

Kies hieronder welke van toepassing is:

Orphan bestand opnieuw koppelen

Om een orphan bestand opnieuw te koppelen volg je eerst de stappen zoals hierboven benoemd.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Klik op het bestand dat je opnieuw wilt koppelen of verwijderen

4. Klik op het Menu

5. Klik op Koppelingen bewerken

6. Klik op Klanten om klanten te koppelen, Objecten om objecten of op Unit categorieën unit categorieën te koppelen

a. Gebruik de zoekbalk om de gewenste klanten, objecten of unit categorieën te vinden

b. Klik op het zoekresultaat om deze te selecteren

7. Klik op Opslaan

Zodra het bestand opnieuw gekoppeld is, zal deze verdwijnen uit de lijst van orphan bestanden.

Orphan bestand verwijderen

Om een orphan bestand te verwijderen volg je eerst de stappen zoals bovenaan benoemd.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Kies het bestand dat je wilt verwijderen

4. Klik op het Menu

5. Klik op Verwijderen

6. Klik opnieuw op Verwijderen om dit te bevestigen

Het bestand is verwijderd en daarmee ook verwijderd uit de lijst van orphan bestanden.

Alle Orphan bestand verwijderen

Om alle orphan bestand te verwijderen volg je eerst de stappen zoals bovenaan benoemd.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Klik op de knop volgende knop:

Alle orphan bestanden zijn nu verwijderd.