Om orphan bestanden te beheren, heb je het gebruikerstype Systeembeheerder nodig.

Door bestanden onder te brengen in Leviy hebben alle gebruikers altijd de benodigde bestanden bij de hand. Wanneer je een bestand toevoegt aan Leviy koppel je deze aan een klant, object of unit. Wanneer deze klant, object of unit wordt gedeactiveerd, zal het bestand losgekoppeld worden. Een bestand wat niet gekoppeld is aan actieve klanten, objecten of units wordt deze bij orphan bestanden geplaatst. Zodoende wordt de Systeembeheerder actief geholpen bij het opschonen en organiseren van data.

Een orphan bestand kun je opnieuw koppelen aan een klant, object of unit categorieën of je kunt het bestand verwijderen.

Beide opties beginnen met de onderstaande stap:

1. Navigeer in het Dashboard naar Bestanden via de App switcher

2. Klik op het tabje Orphan bestanden

3. Klik op het bestand dat je opnieuw wilt koppelen of verwijderen

4. Klik op het Menu

Indien er orphan bestanden zijn wordt het aantal weergegeven in het tabje.

Kies hieronder welke van toepassing is:

Orphan bestand opnieuw koppelen

Om een orphan bestand opnieuw te koppelen volg je eerst de stappen zoals hierboven benoemd.

Volg daarna de onderstaande stappen:

5. Klik op Koppelingen bewerken

6. Klik op Klanten om klanten te koppelen, Objecten om objecten of op Unit categorieën unit categorieën te koppelen

7. Gebruik de zoekbalk om de gewenste klanten, objecten of unit categorieën te vinden

8. Klik op het zoekresultaat om deze te selecteren

7. Klik op Opslaan

Zodra het bestand opnieuw gekoppeld is, zal deze verdwijnen uit de lijst van orphan bestanden.

Orphan bestand verwijderen

Om een orphan bestand te verwijderen volg je eerst de stappen zoals hierboven benoemd.

Volg daarna de onderstaande stappen:

5. Klik op Verwijderen

6. Klik opnieuw op Verwijderen om dit te bevestigen

Het bestand is verwijderd en daarmee ook verwijderd uit de lijst van orphan bestanden.