Hoe stel ik data alerts in?

Gewijzigd op Thu, 29 Jul 2021 om 12:00 PM

Belangrijke informatie
Lukt het niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

In Leviy Analytics is het mogelijk om data alerts in te stellen, dit wordt ook wel een pulse genoemd. Een pulse stuurt een e-mail of bericht via de App naar de personen die hiervoor aangemeld staan. Deze ontvangen een bericht wanneer de data afwijkt of als het onder, tussen of boven bepaalde waardes bevindt.

Volg de onderstaande stappen om pulses in te stellen:

1. Navigeer naar Menu

2. Klik op Add To Pulse

Er verschijnt een menu waar je de naam van de melding kunt ingeven en wanneer je een melding wordt verstuurd.

3. Vul de volgende gegevens in:

a. Threshold: Kies hier zelf een waarde uit waarboven, waaronder, waarbinnen of waarop de melding gestuurd moet worden. Bijvoorbeeld elke keer wanner er meer dan één meldingen is, dan wordt er een melding verstuurd als er na een data verversing de waarde binnen, boven, onder of op de vastgestelde grens ligt.

b. Automatic: Hiermee zal er een data alert verstuurd worden wanneer de waarde afwijkt van de standaard. Bijvoorbeeld wanneer er een hoeveelheid meldingen bijkomen.

c. Always: Hiermee wordt er elke keer een melding gestuurd wanneer de waarde veranderd.

4. Klik op Advanced en kies via welke kanalen en naar welke personen de pulse gestuurd moet worden.

Let op
- De pulses die je instelt, worden gegenereerd op basis van de filters die op dat moment aanstaan.
- Een pulse wordt verstuurd op het moment dat de data opnieuw is opgehaald vanuit de database. Dit moment is vaak vroeg in de ochtend om de gebruiker zo min mogelijk ongemak te laten ondervinden. Dit tijdstip kan worden aangepast als er met het gebruik van pulses overlast wordt ondervonden of als een ander tijdstip beter past bij het gebruik. Mocht dit wenselijk zijn, neem dan contact op met ons.