Belangrijke informatie
Om gebruikers te kunnen beheren heb je één van de volgende gebruikerstypes nodig: HR Medewerker of Systeembeheerder.


Het kan zijn dat je een gebruiker (tijdelijk) geen toegang meer wilt geven tot Leviy of dat je de gebruiker wilt uitloggen uit de app. Om ervoor te zorgen dat een gebruiker geen toegang meer heeft is het noodzakelijk om de gebruiker tijdelijk te blokkeren of definitief te verwijderen. Een gebruiker alleen uitloggen uit de app kan ook. Volg de onderstaande stappen:


Alle wijzigingen beginnen met deze twee stappen:

1. Navigeer in het Dashboard naar Accounts via de App switcher

2. Ga in het linker menu naar Gebruikers




Wijzigingen die doorgevoerd kunnen worden zijn: 


Uitloggen

Om een gebruiker uit de app uit te loggen volg je eerst stap 1 en 2 zoals hierboven benoemd.


Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4. Klik de gewenste gebruiker aan

5. Klik op het Menu 

6. Klik op Log deze gebruiker uit

7. Bevestig door nogmaals op Log deze gebruiker uit te klikken

Zodra de gebruiker synchroniseert in de app zal hij automatisch worden uitgelogd.



Blokkeren

Om een gebruiker te blokkeren volg je eerst stap 1 en 2 zoals hierboven benoemd. 


Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4. Klik de gewenste gebruiker aan

5. Klik op het Menu 

6. Klik op Blokkeer deze gebruiker

7. Bevestig door nogmaals op Log deze gebruiker uit te klikken

Zodra de gebruiker synchroniseert in de app zal hij automatisch worden uitgelogd en kan daarna ook niet meer inloggen.



Deblokkeren

Om een gebruiker te deblokkeren volg je eerst stap 1 en 2 zoals hierboven benoemd. 


Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Klik bovenaan in het scherm op Geblokkeerd om alle geblokkeerde gebruikers te zien.

4. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

5. Klik de gewenste gebruiker aan

6. Klik op het Menu 

7. Klik op Deblokkeer deze gebruiker

De gebruiker is nu gedeblokkeerd en kan weer inloggen.



Verwijderen

Om een gebruiker te verwijderen volg je eerst stap 1 en 2 zoals hierboven benoemd. 


Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4. Klik de gewenste gebruiker aan

5. Klik op het Menu 

6. Klik op Verwijder deze gebruiker

7. Bevestig door nogmaals op Verwijder deze gebruiker te klikken

Zodra de gebruiker synchroniseert in de app zal hij automatisch worden uitgelogd en kan daarna ook niet meer inloggen.



Let op
Het verwijderen van een gebruiker is definitief. Het is niet mogelijk om de verwijderde gebruiker weer te heractiveren.