Lukt het niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Aanwezigheid registreren met de App kan door middel van een QR code of een NFC tag. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees dit artikel.

Afhankelijk van de instellingen in jouw organisatie, kun je QR codes of NFC tags ook inzetten om versneld naar een klant, object of unit te navigeren.

Klik op het onderwerp waar je meer over wilt lezen:

Aankomst of vertrek configureren

Er zijn twee mogelijkheden om aankomst of vertrek te registeren. Na het scannen van de QR code of NFC tag:

1. Wordt direct de aankomst geregistreerd

2. Moet de gebruiker kiezen wat er geregistreerd moet worden, de aankomst of het vertrek. Voor deze mogelijkheden zijn de instellingen hetzelfde.

Volg de onderstaande stappen om de registratie van aankomst of vertrek te configureren:

1. Klik in de menubalk bovenaan op Beheer en dan op Modules

2. Klik op Aanwezigheid gebruikers

3. Klik rechtsboven op Bewerken

4. Voeg het gewenste object of unit toe

a. Kies je voor objecten van klanten, kun je aanwezigheidsregistratie voor alle objecten van één of meerdere klanten configureren.

b. Kies je voor objecten, kun je aanwezigheidsregistratie voor één of meerdere objecten configureren.

c. Kies je voor units van objecten, kun je aanwezigheidsregistratie voor alle units van één of meerdere objecten configureren.

d. Kies je voor units, kun je aanwezigheidsregistratie voor één of meerdere units configureren.

5. Klik op Opslaan

Diensten configureren

Er is een optie om te werken met diensten waarmee je ook regels kunt instellen waardoor een gebruiker zich binnen een bepaalde tijd moet inloggen op de gekozen locatie.

Volg de onderstaande stappen om een dienstrooster in te stellen:

1. Navigeer in de menubalk met de zoekfunctie naar de gewenste Unit

2. Klik op Configuratie

3. Klik op de Toevoegen

4. Vul de gegevens in

a. Algemeen

- Vul de omschrijving van de dienst in

- Geef bij de begin- en einddatum aan voor wanneer deze dienst moet gelden

b. Rooster

- Vink hier dagelijks of wekelijks aan

- Vul de begin- en eindtijd in

c. Regels

- Regel voor aanmelding

* Deze regel vink je aan om een marge in te stellen waarbinnen een medewerker zich aanwezig kan melden

* Geef bij notificaties aan wie een melding moet ontvangen indien er niet op tijd wordt aangemeld

- Regel voor afmelding

* Deze regel vink je aan om een marge in te stellen waarbinnen een medewerker vertrek kan melden

- Regel voor het volledig voldoen van de werktijd

* Deze regel vink je aan indien een medewerker binnen een tijdsbestek verplicht aanwezig moet zijn

5. Klik op Opslaan

Let op
- De marge voor registratie is standaard 30 minuten.
- Wanneer er voor diensten wordt gekozen, overschrijft dit de andere mogelijkheden voor aanwezigheidsregistratie.