- Om meldingen te bekijken heb je één van de de volgende gebruikerstypes nodig: HR Medewerker of Systeembeheerder.
- Voordat meldingen bekeken kunnen worden, is het van belang dat de groep en de rol eerst aangemaakt zijn.

Wanneer een gebruiker een melding heeft gemaakt, kunnen alle gebruikers die toegang hebben de meldingen inzien. Dit kan zowel in het Dashboard als in de App. Hoe je de resultaten kunt raadplegen, wordt in dit artikel uitgelegd.

Kies hieronder welke van toepassing is:

Meldingen in de App bekijken

Volg de onderstaande stappen om Meldingen in de App te bekijken:

1. Klik op Meldingen

2. Kies de gewenste weergave:

a. Klik op Alle en de lijst met alle meldingen wordt getoond.

b. Klik op Aan mij toegewezen en de lijst met meldingen die aan jou zijn toegewezen worden getoond

3. Filter deze lijst met de filtermogelijkheden:

a. Selecteer de gewenste Meldingstypes

b. Selecteer de gewenste Status van de meldingen

Let op
In het Dashboard kun je ook de gesloten meldingen zien, dit kan niet in de App. In de App kun je enkel de meldingen bekijken met de status Open of In behandeling.

Meldingen in het Dashboard bekijken

Volg de onderstaande stappen om Meldingen in het Dashboard te bekijken:

1. Navigeer in de menubalk naar de Klant, Object of de Unit

2. Klik op Meldingen

Het meldingenoverzicht wordt weergegeven.

3. Filter de gegevens met de filtermogelijkheden rechts in het scherm.

a. Kies de gewenste Periode

b. Kies het gewenste Meldingstype

c. Kies de gewenste status van de meldingen: Open, Gesloten of In behandeling

Tip
- Door in de menubalk op Meldingen te klikken, kom je direct op het scherm terecht waar alle gemaakte meldingen in een overzicht staan. Een overzicht met alle Klanten, Objecten en Units.
- Wanneer je vanuit het overzicht op een gemaakte melding klikt, worden de details van de melding getoond. Hier kun je alle informatie vinden die is ingevuld. Voorbeelden zijn de acties en de foto's die zijn toegevoegd.

Meldingen vanuit het Dashboard exporteren

Om de meldingen vanuit het Dashboard te exporteren, volg je stap 1 t/m 3, die hierboven staan vermeld.

4. Klik op Downloaden

Een CSV-bestand wordt gedownload.

CSV omzetten naar Excel

De export van meldingen is beschikbaar in CSV formaat, Comma Separated Values. Een CSV-bestand bevat gegevens die gescheiden zijn door komma's. Speciale leestekens, zoals á, ô of ü (UTF-8 tekens) worden niet standaard ondersteund bij het openen van CSV-bestanden in Excel. Onderstaand vind je een uitleg waarbij het CSV-bestand wordt omgezet naar een leesbaar formaat in Excel.

1. Open Excel

2. Klik op Gegevens

3. Ga naar Gegevens ophalen en klik op Uit tekst/CSV

4. Navigeer naar bestand en klik op Open

5. Wijzig Oorspronkelijke bestand naar 65001: Unicode (UTF-8)

6. Controleer of het Scheidingsteken op Puntkomma staat

7. Klik op Gegevens transformeren

8. Klik dan op Sluiten en Laden