Om gebruikersgegevens te wijzigen heb je één van de volgende gebruikerstypes nodig: HR Medewerker of Systeembeheerder.

Na verloop van tijd kan het een en ander wijzigen binnen je organisatie waardoor de gegevens van één of meerdere gebruikers gewijzigd moeten worden. In dit artikel vind je per onderwerp een stappenplan om deze gegevens te wijzigen.

Alle wijzigingen beginnen met deze twee stappen:

1. Navigeer in het Dashboard naar Accounts via de App switcher

2. Ga in het linker menu naar Gebruikers

Wijzigingen die doorgevoerd kunnen worden zijn:

Naam wijzigen

Om de naam van een gebruiker te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op de naam van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Vul de nieuwe naam in

7.  Klik op Nieuwe naam opslaan

Functietitel wijzigen

Om de functietitel te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op de functietitel van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Vul de nieuwe functietitel in

7.  Klik op Nieuwe functietitel opslaan

E-mailadres wijzigen

Om het e-mailadres te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op gewenste gebruiker

5.  Klik op het e-mailadres van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Vul het nieuwe e-mailadres in

7.  Klik op Nieuw e-mailadres opslaan

Wachtwoord wijzigen

Om het wachtwoord te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op de balk met het wachtwoord van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Vul het nieuwe wachtwoord in

7.  Klik op Nieuw wachtwoord opslaan

Groep wijzigen

Om de groep te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op de groep van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Zoek en klik op de nieuwe groep, verwijder eventueel de oude groep

7.  Klik op Sla toegewezen groepen op

Gebruikerstype wijzigen

Om het gebruikerstype te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op het gebruikerstype van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Kies het nieuwe gebruikerstype en verwijder de oude

7.  Klik op Update toegewezen gebruikerstypes

Rol wijzigen

Om de rol te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op de rol van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Kies de nieuwe rol en verwijder de oude rol

7.  Klik op Update toegewezen rollen