Hoe kan ik de gegevens van een gebruiker wijzigen?

Gewijzigd op Fri, 27 Jan 2023 om 02:44 PM

Belangrijke informatie
- Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jou organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.
- Voordat gebruikers beheerd kunnen worden, is het van belang dat de groep en de rol eerst aangemaakt zijn.

Na verloop van tijd kan het een en ander wijzigen binnen je organisatie waardoor de gegevens van één of meerdere gebruikers gewijzigd moeten worden. In dit artikel vind je per onderwerp een stappenplan om deze gegevens te wijzigen.

Alle wijzigingen beginnen met deze twee stappen:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Accounts

2. Ga in het linker menu naar Gebruikers

Wijzigingen die doorgevoerd kunnen worden zijn:

Naam wijzigen

Om de naam van een gebruiker te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op de naam van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Vul de nieuwe naam in

7.  Klik op Nieuwe naam opslaan

E-mailadres wijzigen

Om het e-mailadres te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op gewenste gebruiker

5.  Klik op het e-mailadres van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Vul het nieuwe e-mailadres in

7.  Klik op Nieuw e-mailadres opslaan

Wachtwoord wijzigen

Om het wachtwoord te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op de balk met het wachtwoord van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Vul het nieuwe wachtwoord in

7.  Klik op Nieuw wachtwoord opslaan

Taal wijzigen

Om de taal van een gebruiker te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4. Klik op de gewenste gebruiker

5. Klik op de taal van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6. Kies de nieuwe taal

7. Klik op Taal opslaan

Groep wijzigen

Om de groep te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op de groep van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Zoek en klik op de nieuwe groep, verwijder eventueel de oude groep

7.  Klik op Sla toegewezen groepen op

Gebruikerstype wijzigen

Om het gebruikerstype te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op het gebruikerstype van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Kies het nieuwe gebruikerstype en verwijder de oude

7.  Klik op Update toegewezen gebruikerstypes

Rol wijzigen

Om de rol te wijzigen, volg je stap 1 en stap 2 die bovenaan dit artikel staan vermeld.

Volg daarna de onderstaande stappen:

3. Typ in de zoekbalk de naam van de gebruiker en druk op enter

4.  Klik op de gewenste gebruiker

5.  Klik op de rol van de gebruiker, de mogelijkheid verschijnt om deze aan te passen

6.  Kies de nieuwe rol en verwijder de oude rol

7.  Klik op Update toegewezen rollen