Getting Started | Healthcare

Gewijzigd op Do, 4 Jul om 3:51 PM

Belangrijke informatie
Lukt het je niet om onderstaande stappen uit te voeren? Wellicht heb je niet de juiste rol of gebruikerstype. Neem contact op met de Applicatiebeheerder van jouw organisatie of klik hier om meer over rollen & gebruikerstypes te lezen.

Yes, we mogen een nieuwe klant toevoegen aan Leviy!

Dit stappenplan helpt je om de basis configuratie voor je nieuwe klant in Leviy aan te maken. Daarnaast lees je over de inrichting van kwaliteitsmeetinstrumenten, meldingen, bestanden, inrichting van schoonmaakstatussen en taken, en het opzetten van werkprogramma's. Volg de onderstaande stappen om je nieuwe klant met Leviy te laten werken.

INHOUDSOPGAVE

1.Basis configuratie

1.1 Klant, Object & Unit configureren

De basis configuratie in Leviy bestaat uit drie niveaus - Klanten, Objecten en Units.

1. Bij Klant voeg je de klantnaam en eventueel referentienummer toe, bijvoorbeeld; Medical Centre Group
  2. Bij Object voeg je de locatie(s) toe, bijvoorbeeld Medical Centre Amsterdam en Medical Centre Den Haag.
  3. De Units worden bij een gezondheidszorg locatie ingericht voor kamers en algemene ruimten, zoals het restaurant. De unitcategorie van een unit richt je in als type kamer en het deel kan een etage of afdeling zijn.

In dit artikel lees je hoe je Klanten, Objecten & Units kunt toevoegen.

Let op
Om gebruik te maken van Leviy moeten Klant & Object altijd worden geconfigureerd. Gaat het niet om een keten, maar om één individuele locatie? Dan vul je bij Klant & Object dezelfde naam in, bijvoorbeeld: Klant = Verpleeghuis Haarlem & Object = Verpleeghuis Haarlem.

1.2 Groep aanmaken

Met behulp van een Groep kun je in Leviy aangeven welke klanten, objecten en/of units een gebruiker mag zien. Je kunt meerdere groepen inrichten:

1. Alle units - bij deze groep koppel je de betreffende klant & object en alle units.

2. Eventueel per afdeling - mag een medewerker niet alle units zien? Dan kun je een groep aanmaken bijvoorbeeld per afdeling. Bij deze groep koppel je de betreffende klant & object en selecteer je units van de afdeling.

In dit artikel lees je hoe je een groep kunt toevoegen.

1.3 Rollen

De rol van de gebruiker bepaalt welke rechten een gebruiker heeft. Zo heeft een schoonmaakmedewerker andere rechten in Leviy, dan bijvoorbeeld de controleur; denk hier aan het schoonmaken van een ruimte versus het lopen van een controle.

Vaak zijn rollen bij de start met Leviy al ingericht. Mocht je nieuwe of extra rollen nodig hebben, dan lees je in dit artikel hoe je deze rollen kunt aanmaken en beheren.

2. Inrichting Healthcare

Om gebruik te maken van de oplossing Healthare maak jij in ieder geval gebruik van het onderdeel Kwaliteit en afhankelijk van de wensen van jouw klant kies je voor een of meerdere controles.

Naast het stukje Kwaliteit kun je ook gebruik maken van Schoonmaakstatussen, Taakregistratie, Meldingen, Bestanden en met Tijdregistratie werken. Verder kun je ook Formulieren inzetten.

Hieronder hebben wij alle informatie samengesteld zodat jij met de inrichting aan de slag kunt gaan.

2.1 Kwaliteit

De basis voor Healthcare is de kwaliteitscontrole. Leviy biedt verschillende controles aan om de schoonmaakkwaliteit bij een object te meten; de controles zijn: DKS -, MKS - en RQMS controle. De DKS controle is het meet gebruikte kwaliteitsmeetinstrument in Nederland. Hoe je deze en andere controles kun inrichten lees je in de onderstaande alinea's.

2.1.1 DKS controle

Wil je aan de slag met de DKS controle? Lees in dit artikel hoe je een nieuwe DKS definitie aanmaakt.
Wil je een bestaande DKS koppelen aan een of meerdere nieuwe objecten? Lees dan hier hoe je een bestaande DKS definitie aanpast.

Tip
- Maak een DKS definitie aan die je voor alle objecten kan inzetten en koppel de definitie aan alle objecten. Mocht je een specifieke DKS controle per type object willen aanmaken, dan kun je de verschillende objecten per DKS controle koppelen. Houd hierbij wel rekening dat je bij nieuwe objecten deze altijd handmatig zult moeten toevoegen, aangezien jij de keuze maakt welke DKS definitie van toepassing is.

- Werk met een geïmporteerde ruimtestaat, zodat de DKS-controle altijd op dezelfde ruimten wordt gelopen. Het is ook mogelijk zonder ruimtestaat een DKS-controle te lopen, houd er dan rekening mee dat de gebruiker zelf de ruimte moet benoemen in de app: Toilet heren versus WC mannen versus Toilet mannen. Met het gebruik van de ruimtestaat bespaar je de gebruiker tijd en kun je betere analyses maken. Lees in dit artikel hoe je een ruimtestaat kunt toevoegen.

2.1.2 MKS controle

Wil je juist aan de slag met de MKS controle? Volg dan de stappen in dit artikel om een nieuwe MKS definitie aan te maken en/of deze te koppelen aan een object.

2.1.3 RQMS controle

Je hebt de wensen met je klant besproken en je wil gebruik maken van de RQMS controle? Vraag dan je klantmanager voor meer informatie.

2.1.4 Checklist

Checklisten kunnen op veel verschillende manieren worden ingezet in een ziekenhuis; denk hierbij aan hygiënechecks, legionella controles, afvalcontroles en HACCP. Volg de onderstaande stappen om met de inrichting van een van de voorbeelden of een andere controle aan de slag te gaan:

1. Wil je weten hoe je een nieuwe checklist definitie configureert en klanten & objecten eraan koppelt? Lees dan dit artikel.
  2. Wil je weten hoe je een bestaande checklist aanpast? Lees dan hier hoe je eigenschappen, koppelingen, categorieën/subcategorieën, cijferdefinities en items kunt wijzigen.

3. Gebruikers toevoegen

De laatste stap voordat je met Leviy aan de slag kunt is het toevoegen van de gebruikers. Lees in dit artikel hoe je dat doet

Overige modules

Meldingen

Meldingen gebruik je om bijvoorbeeld een technische melding te maken bij een kapotte lamp in een ruimte te melden. Lees in dit artikel hoe je de verschillende Meldingstypes kunt aanmaken en hoe je deze aan de units van het object kunt koppelen. Voor een ziekenhuis maken we vaak de volgende meldingstypes aan: Calamiteiten, Schoonmaak, Technisch, Beddengoed/Linnen.

Tip
Het is mogelijk om voorkeuzelabels in Meldingen toe te voegen, zodat er bijvoorbeeld bij het aanmaken van een technische melding op 'Lamp Kapot' kan worden geklikt. Vraag je klantmanager voor meer informatie.

Schoonmaakstatus

Voor de dagelijkse schoonmaak van kamers en bedden wordt gebruik gemaakt van de Schoonmaakstatus. De Schoonmaakstatus zul je eerst moeten activeren voor alle objecten en desbetreffende units. In dit artikel lees je hoe je een module activeert. Verder kunnen er ook labels voor de Schoonmaakstatus worden aangemaakt. Met labels kun je bijvoorbeeld aangeven naar welk hygiëneniveau er moet worden schoongemaakt. Lees in dit artikel hoe je labels aan een Schoonmaakstatus kunt toevoegen.

Tip
Het is mogelijk om een statusvoorstel bij een checklist voor de Schoonmaakstatus in te richten. Bij het verzenden van de checklist met geconstateerde aandachtspunten wordt er dan door Leviy voorgesteld om de Schoonmaakstatus van de unit te wijzigen naar Vuil of juist naar Afgerond als er geen aandachtspunten zijn geconstateerd. Vraag je klantmanager dit voor de checklist te activeren.

Taakregistratie

Naast de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden kunnen er ook periodieke taken worden uitgevoerd, denk hierbij aan het registeren van taken op bedden en rollend materieel.
Deze werkzaamheden kunnen in Leviy geregistreerd worden via de periodieke taken module. Lees in dit artikel hoe je taken kunt configureren.

Tijdsregistratie

Wil je aan de slag met Tijdsregistratie? De Tijdsregistratie zal je eerst moeten activeren voor alle objecten en desbetreffende units. In dit artikel lees je hoe de module activeert. Lees daarna dit artikel voor meer informatie over de verschillende opties en de configuratie. Met behulp van een QR code of NFC tag registreren medewerkers hun aanwezigheid met de App; lees hier hoe je een QR code voor de registratie inricht.

Bestanden

Met behulp van Bestanden kun je bijvoorbeeld de schoonmaker via een video instructies geven in de werkwijze van schoonmaken of de reinigingsprotocollen in een PDF tonen.

1. Lees in dit artikel hoe je bestandscategorieën aanmaakt om bestanden op te kunnen slaan.
  2. Lees hier hoe je bestanden aan Leviy toevoegt.

Formulieren

Wil je werken met Formulieren? Vraag dan je klantmanager voor meer informatie. Wil je dat er Formulieren kunnen worden ingevuld? Volg dan de stappen in dit artikel om een formulier aan klant, object, units en rollen te koppelen.